Šta su snovi i šta govore o nama – Kako tumačiti snove?

Snovi i tumacenje snova bice predmet kojim cemo se baviti u narednim recenicama. To pitanje je uvijek aktuelno i veoma interesantno. Teško da cete naci pojedinca koji se nije uhvatio u košta sa ovim pitanjem i ovim fenomenom. Snove smo svi doživjeli i to nam svakako daje za pravo da o njima mislimo. Svakako, ako ste ikada usnili strašan san ili imali more koje vam se ponavljaju, onda vam je potpuno jasna važnost snova i njihovog tumacenja. Bilo kako bilo prepustite se i zajedno sa nama naucite nešto više o snovima.

Da li snovi poptu magicne kugle u kojoj se išcitava naša buducnost? Ako je vjerovati našim precima onda je odgovor na ovo pitanje pozitivan. Mitican atribut snovima pirpisan je iz prostog nerazuimjevanja i nedostatka bilo kakvog racionalnog objašnjenja. Konkretan odgovor nismo dobili niti od nauke. Snovima u nauci bavi se psihologija, kao i psihoanaliza. Pocevši od Frojda i Junga pa sve do savremenih psihologa, tumacenje snova postalo je neizostavan element svake psihoanalize.

Put u svijet snova

Put u svijet snova

Da li ste posvetili i vi dovoljno vremena kako bi se bavili misticnim svijetom snova? Ako ste jedni od onih koji su iskusili ponavljajuce snove ili nocne more onda i sami shvatate znacaj snova. Oni snove koje zapamtimo i imamo želju da ispricamo ili nam se možda javi želja da ih protumacimo, oni su koji dolaze iz podsvijesti koja nas upozorava da je vrijeme da se izborimo sa tim problemom. Od snova se polazi u pihoanalizi, ali i u samoanalizi licnosti. Mnogi danas koji pate od nocnih mora i snova koji se uzastopno ponavljaju ne mogu a da se ne suoce sa snom a kroz san sa svojom podsvijesti koja na taj nacin upozorava na neki neriješeni problem.

Poput krojaca i dizajnera mi sami dizajniramo svoje snove. Naravno niko od nas snove ne osmišljava svjesno nego se oni spontano razvijaju u našoj podsvijesti. Teško je odrediti koliko su snovi bitni za sve nas i pravilno istaci njihovu važnost. Ponekada snovi izgledaju kao poptpuno nasumicne slike bez ikakvog smisla i to je osnovni razlog zašto se jako teško tumace. Najveci problem je upravo u tome. U snovima vladaju simboli kao u književnim i umjetnickim djelima. Simboli su isti i razliciti za brojne nacije ove planete. I to bi bio osnovni problem i prva prava prepreka u tumacenju snova.

Ako želite da sami tumacite snove prvo treba da naucite prepoznavati simbole koji se u snovima nalaze. Sve simbole ili znakove koje mislimo da su važni potrebno je izdvojiti i potom ih potražiti u specijalnim knjigama koje zovemo sanovnici a jedan od najboljih naših sanovnika jeste ovaj sanovnik. Ovakve knjige nastajale su kroz vijekove i u njima su sakupljena i abecedno poredana tumacenja. Ako tražite dobar sanovnik nece vam biti lako jer je jako teško napraviti onakav sanovnik koji ce sadržati sve ono što je potrebno prilikom interpetacije snova. Mnogo je nekvalitetnih sanovnika u kojima cete naci jako kratka objašnjenja gdje se snovi posmatraju kao predskazanja buducnosti št cesto nije tako. Danas postoje štampane verzije takvih sanovnika, ali postoje i online verzije. Ukoliko se samostalnio upustite u avanturu tumacenja snova onda uvijek probajte naci detaljnije sanovnike i pokušajte to sve da objasnite iz licne perspektive.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s